ARKONA PN byla založena s účelem, aby svou činností přispěla k všeobecnému rozvoji a prosperitě občanů podporováním vzdělávacích a vědeckých aktivit; zlepšováním kultury; zdraví; sociální ochrany; rekreačního sportu; ekologie (ochrany životního prostředí); zachování tradice; umění a kreativního rozvoje; rekreace a sportu i zdravého životního stylu; aktivity pro seniory;  péče o děti a mládež; pomoc starším osobám, osobám se zdravotním postižením; pomoci obětem násilí; aktivit týkajících se zvýšení celkové zaměstnanosti; vytváření zdravého pracovního prostředí; pomoci v ochraně lidských a občanských práv a práv menšin; demokratických hodnot a mezinárodního porozumění; humanitární práce; programu na pomoc uprchlíkům a vysídleným osobám, jakož i ve všech jiných oblastech, které můžou přispět ke zlepšení kvality života všech občanů, a to s ohledem na jejich různorodost.  

Vítejte na místě výjimečného zážitku.

Vzdělávací centrum ARKONA PN se nachází v chráněné krajinné oblasti v regionu Visočina, Česká republika, v srdci Evropy. Nacházíme se v srdci zachovalé přírody, Železné Hory, chráněné krajinné oblasti, místě plném energie vzniklém setkáním tektonických desek, starších než Alpy, obklopen biotopy srnčí zvěře, která žila v koexistenci s lidmi po staletí. Kraj oplývá přírodními krásami: jezera, lesy, louky, sady.

Celodenní vzdělávací programy jsou vedeny v klidu autentické přírody, což přispívá ke zvýšenému zájmu: za účast ve programech; za pobyt dobrovolníků a digitálních nomádů v našem rezidenčním centru.