Vzdělávací centrum Arkona PN realizuje tyto programy celoživotního vzdělávání a vzdělávání dospělých v novém vývojovém věku:

Koučování pro transformační vedení

Program rozvoje lídrů nového věku (transformační vedení) inspiruje k pozitivním změnám, zaměření, proaktivitě, vstřícnosti a nadšení. Účastníci transformačního koučování vedení se učí, jak intelektuálně stimulovat kolegy; jak najít řešení pro status quo; jak být kreativní a podporovat kreativitu; jak podpořit výměnu nápadů; motivovat a poskytovat podporu a povzbuzení; jak pěstovat podpůrné vztahy, jak udržovat otevřenou komunikací; jak prozkoumat nové způsoby práce a nové příležitosti k učení a rozvoji. Učí se, jak autentický být vzorem, jak inspirovat růst a vzbudit důvěru mezi spolupracovníky.

Program transformativního vedení je realizován interdisciplinárním expertním týmem, uplatňujícím individuální přístup ke klientovi (organizaci, firmě, týmu). Po dohodě lze organizovat kdekoliv v ČR.

Zdravé trendy v přípravě jídel – školení vegetariánského a veganského vaření

Program zahrnuje znalosti a dovednosti související s přípravou zdravých jídel. Seznamte se s tradičními i moderními přístupy k přípravě pokrmů při respektování všech požadovaných předpisů upravujících bezpečnost potravin. Školení vedou profesionálové s odbornými znalostmi, dlouholetými zkušenostmi a získanými mezinárodními ocenění. Získané znalosti a dovednosti jsou testované při závěrečné zkoušce. Po úspěšném složení závěrečné zkoušky obdrží účastníci certifikát, který jim umožní uplatnit své znalosti v praxi.

Vědomé zahradnictví – Seberozvoj a soužití

Tvůrčí práce na zahradě je plná radosti a probíhá podle zásad duchovního pěstování zdravé výživy pomocí metod biodynamické záhrady a ekologického pěstování rostlin. Účastníci se učí zákonitosti permakultury a soužití se světem rostlin.

Program je vytvořen pro různé věkové kategorie, pro mládež i dospělé. Účastníci se učí, jak pěstovat plodiny bez pesticidů a zároveň si uvědomovat koexistenci všech forem života.

Program zahrnuje holistický, ekologický a etický přístup k zemědělství, zahradnictví, potravinám a výživě, kde má vitalita nejvyšší prioritu. Je podporováno soužití a rozvoj osobního vztahu k rostlinám, zvířatům a minerálům, aby bylo možné přistupovat k zemědělství holisticky. Vědomé zahradničení je živý organismus: nezávislý a soběstačný. Prostřednictvím vědomého zahradničení vyjadřujeme svou odpovědnost za vytváření a udržování zdraví a vitality našich i ostatních bytostí.

Program rozvoje digitálních kompetencí pro lidi nového věku

Program pro rozvoj digitálních kompetencí, pro rozvoj životních a podnikatelských dovedností a znalostí, digitální vzdělávání, kulturu a podnikání a rozvoj podnikatelského potenciálu žen v oblasti digitálních technologií. Účastníci se dozví o způsobech, jakými mohou digitální znalosti usnadnit každodenní život, být základem pro vytváření chytrých domácností; jak mohou pomoci v rozvoji kreativity a v dosahování lepší komunikace v každodenním životě a podnikání.

Vzdělávací centrum Arkona PN ve spolupráci s International Yoga Academy – European Yoga Federation realizuje následující programy celoživotního vzdělávání a vzdělávání dospělých s aplikací jógových metod s akademickimi pristpi:

Eko jóga

Program Eko jóga má za cíl podporovat ekologicky udržitelnou společnost založenou na ochraně životního prostředí a nenásilí (ahimsa).

Eko jóga je metoda, která kromě svého spektra vývojové stimulace přispívá k rozvoji ekologického uvědomění a přímějšího chápání jednoty, respektu k rozmanitosti a vzájemnosti.

Ekologické povědomí představuje snahu jedince zlepšit kvalitu života ve všech jeho dimenzích, otevřít nové perspektivy, aplikovat ekologické hodnoty přímo do každodenní praxe prostřednictvím praktikování ekologického životního stylu.

Individuální ekologické vědomí je generováno do globálního ekologického vědomí, a tak představuje nejmasivnější globální rozvojové hnutí, hnutí, které nás směřuje k jednotě ekosystémů a soužití s ostatními lidmi, zvířaty, rostlinami a minerály.

Jóga pro umělce

V inspirativní atmosféře vzdělávacího centra ARKONA PN pořádáme Jógový tábor pro umělce, což je odborný regenerační seminář určený pro ty, pro které je umění směr a životní poslání.

Tábor je sedmidenní celodenní program vedený odborníky z Evropské federace jógy.

Odborný tým se skládá z lékařů věd, učitelů jógy s mnoha desetiletími zkušeností, kteří podporují akademický přístup k józe.

Umělci se seznamují se základy jógy a technikami potřebnými k pochopení a rozvoji vlastního fyzického, psychologického a energetického potenciálu. Na jógovém táboře pro umělce, milovníci a lidi oddaný různým druhů umění posilují psychomotoriku; zvýšijí odolnost vůči stresu; učí se, jak předcházet úrazům a nemocem, podporovaným aktivním a odpovědným přístupem ke zdraví.

Tisíciletá tradice jógy pomáhá umělcům aplikovat a integrovat to, co se naučili, do svého profesního života a práce. Zvládnutím praktických dovedností jógy zvyšují umělci kvalitu uměleckého vyjádření.

Regenerační jóga (50+)

Ve svoji práci s všeobecnou populací věnujeme zvláštní pozornost populaci 50+ s cílem přispět k vitalitě žen a mužů ve zralém věku a za tímto účelem pořádáme tábory regenerační jógy (50+).

Cvičením jógy se zdravotní stav lidí nad 50 let postupně zlepšuje. Účast na táboře je příležitostí k opětovnému nabytí důvěry v sílu vlastního těla, k regeneraci bytosti, navrácení vitality, posílení svalů a zlepšení rovnováhy, k navrácení mladistvého ducha a optimismu.

Odborníci Evropské federace jógy se účastníkům po dobu šesti dnů plně věnují. Účastníci se učili nenáročná a zábavná jógová cvičení pod dohledem mentora. Učí se dýchací techniky ke zvýšení vitální kapacity plic a prokrvení každé oblasti těla. Regenerační program je doprovázen správnou výživou a příjemným cvičením pro zlepšení koncentrace.

Cvičení jógy v krásném prostředí chráněné krajinné oblasti na Vysočině, přírodní oáza v srdci Evropy – v České republice probouzí kreativní inspiraci.

Každý rok života, ve kterém se nacházíme – je tím nejlepším rokem života, pokud se věnujeme zdraví a nalézání moudrosti a radosti ze života.

Jógový tábor s mazlíčky

Jóga s mazlíčky je styl jógy, ve kterém zvířata cvičí společně se členy své lidské rodiny. Cvičení obsahuje kombinace protahovacích, energetických, masážních a meditačních technik a přispívá ke zlepšení soužití lidí a zvířat a dosažení života v harmonii.

V krásném prostředí autentické přírody, v našem rezidenčním vzdělávacím centru v srdci Evropy, jsme otevřeli dveře milovníkům zvířat z celého světa a jejich mazlíčkům a jejich účast na speciálně vytvořeném jógovém táboru.